Twee Drentse vrouwen verbonden door eenzaamheid.

Enige weken geleden kreeg ik op Facebook een vriendschapsverzoek van een vrouw die Trijntje Drenth heette. Ik accepteerde haar als “vriendin” maar vroeg me wel af waarom ze contact met me zocht.  Afgelopen week ontving ik van haar een berichtje.
Het thema Eenzaamheid en mijn bedrijf Oldengarm training & advies bleken de linking pin te zijn!

Trijntje Drenth en ik tijdens zorgbeurs Borger Odoorn  21-03-2015

Trijntje Drenth en ik tijdens zorgbeurs Borger Odoorn
21-03-2015

Trijntje liet me weten dat ze zo enthousiast is over de adviezen die ik geef om met het probleem eenzaamheid aan de gang te gaan dat ze zelfs reclame wilde maken voor mij en mijn bedrijf. Dat deed ze afgelopen zaterdag op een zorgbeurs in Exloo, gemeente Borger Odoorn. Afgelopen zaterdag zocht ik haar op.
En natuurlijk gingen Trijntje en ik even op de foto bij het materiaal dat zij over mijn bedrijf en de signaleringskaart had verzameld.

Trijntje werkt bij het Thomashuis in 2e-Exloërmond (biedt een kleinschalige woonomgeving voor mensen met een verstandelijke beperking) en wil wat meer doen in de gemeente Borger Odoorn.  Ze wil meehelpen bij het in kaart brengen van eenzame mensen en nagaan wat men hen kan bieden. Ze had mijn website helemaal doorgespit. Ze vertelde me zeer gecharmeerd te zijn van de signaleringskaart eenzaamheid en de handige stappen die daarbij zijn bedacht. Zij denkt deze kaart en de daarbij behorende trainingen goed te kunnen gebruiken.

Ik vond het heel bijzonder iemand te ontmoeten die bijna nog enthousiaster over de aanpak is dan ik zelf.

Ik vond het erg leuk Trijntje Drenth ontmoet te hebben en ik wens haar veel succes toe. Twee Drentse vrouwen zijn nu verbonden door het thema eenzaamheid. Ik  hoop voor Trijntje en de mensen die eenzaam zijn dat er nog veel meer mensen zullen volgen die gezamenlijk werk willen maken van de aanpak van eenzaamheid in hun gemeente.

Wilt u ook meer weten over deze aanpak van eenzaamheid?
In het volgende filmpje dat gemaakt is in opdracht van de MOGroep over de Wmowerkplaats Friesland leg ik uit wat de (integrale) aanpak eenzaamheid inhoudt.

 

Meer weten over het trainingsaanbod?
Wilt u meer weten over de workshops en trainingen, download dan  Aanbod Diensten Oldengarm training & advies eenzaamheid .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *