Signaleringskaart

De signaleringskaart is door mij ontwikkeld in het kader van de integrale aanpak eenzaamheid van de gemeente Opsterland. Ik heb de signaleringskaart inmiddels aangepast en hij wordt nu ook in andere gemeenten gebruikt. Per gemeente wordt de signaleringskaart op maat gemaakt. Het bijzondere aan deze signaleringskaart is dat de kaart voorzien is van een handig stappenplan met een verwijssysteem. De kaart bevat een lichte route en een niet pluis route.

 


Klik op de afbeelding voor een vergroting

 


Klik op de afbeelding voor een vergroting

Stappenplan eenzaamheid/niet pluis
De signaleringskaart kan heel goed geïntegreerd worden in de werkwijze van de sociale wijkteams en gebiedsteams. Sommige gemeenten zijn daar ook mee begonnen. Het is dan een soort stappenplan geworden van signaal naar aanpak probleem.

Download de complete signaleringskaart als pdf

Kennisdeling is stap 1!
Wil je serieus werk maken van het voorkomen en aanpakken van eenzaamheid, ben je er niet alleen met het hebben van een signaleringskaart. Er zijn verschillende stappen te zetten. Wil je echt iets doen aan eenzaamheid is kennisdeling de eerste stap. Wat is eenzaamheid? Bij wie komt het voor? Wat werkt? En vooral: Wat werkt niet? Wat is onze visie op eenzaamheid? Vervolgens kun je met elkaar een plan maken.

Vind niet weer het wiel uit!
Het komt nog maar al te vaak voor dat organisaties of gemeenten heel enthousiast beginnen, maar dat na verloop van tijd het weer als een pudding in elkaar zakt. Doodzonde.  Dat is een van de belangrijkste redenen dat ik met deze website ben begonnen zodat niet iedereen weer het wiel hoeft uit te vinden. En daarom geef ik met plezier workshops, leid ik conferenties, geef ik trainingen of word ik ingeschakeld voor advies door gemeenten of instellingen.

Geïnteresseerd geworden?
Ga naar diensten of stuur een mail naar info@willieoldengarm.nl